Recept: Groente van de barbecue

Op een zomerse dag is er weinig beter dan de barbecue aansteken. Natuurlijk kun je het rooster dan vol leggen met hamburgers, biefstuk en saté. De laatste tijd doe ik dat anders: mijn barbecue is gevuld met groente.

Vrijwel elke groente leent zich voor de barbecue. Natuurlijk zijn er klassiekers als gevulde champignons of stokjes met paprika, ui en alweer die champignons. Maar denk ook eens aan geroosterde zoete aardappel, broccoli of groene asperges.

Bloemkool uit de oven is natuurlijk al een groot succes. Maar stel je eens voor dat daar ook nog de rokerige smaak van de barbecue bij komt! Of smeer een plak witte kool in met olie en ras el hanout. Fantastisch!

Dus als je deze zomer de barbecue uit de schuur haalt, laat het vlees dan eens een keer links liggen. Vul hem met goede, lekker op smaak gebrachte groente en je zult al dat vlees niet eens missen!

Hieronder staan wat suggesties om je vast op weg te helpen.

Bloemkool
Snij 500 gram bloemkool in kleine roosjes of snij een halve bloemkool in plakken van ongeveer 1,5 centimeter dik. Smeer in met olijfolie en een flinke eetlepel gerookt paprikapoeder, de milde variant. Rooster tot de bloemkool mooi bruin gekleurd is.

Zoete aardappel
Snij een grote zoete aardappel (+/- 500 gram) in plakken van zo’n 1,5 centimeter dik. Smeer in met olijfolie en een eetlepel komijn. Rooster totdat er aan de buitenkant van de aardappel donkere plekken verschijnen. Draai halverwege een keer om en check met een vork of satéprikker of de aardappel gaar is.

Witte kool
Snij een witte kool in plakken van ongeveer 1,5 centimeter dik. Smeer de plakken in met olijfolie en twee flinke eetlepels ras el hanout. Rooster op het koelere deel van de bbq tot de kool begint te blakeren. Tussendoor een keer omdraaien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.