Recept: de lievelingsaardappels van mijn zoon

De culinaire opvoeding van mijn oudste zoon kwam al eerder voorbij in Smaakmakers. Toen dreef hij ons nog tot wanhoop met zijn weigering om iets te eten dat op groente leek. Inmiddels is hij veranderd in een allesproever. Hij probeert alles, eet regelmatig zijn bord helemaal leeg en zelfs champignons hapt hij dapper naar binnen. Maar er is één ding waar ik hem écht blij mee maak: zijn lievelingsaardappels.

Dit zijn nou potige aardappels

Toen ik een paar weken geleden 5 kilo aardappels kocht stond dit natuurlijk als eerste op het menu. De bereiding van deze gebakken aardappels is zo simpel dat het bijna geen recept te noemen is. Maar het is wel een heerlijke manier om aardappels te bakken. Doordat je de ze zo klein snijdt, bakken ze snel gaar en krokant. Een mooie aanvulling voor een Hollands AGV-tje.

Ingrediënten
Zo’n 200 gram aardappels per persoon
Olie om in te bakken
Eventueel smaakmakers als knoflook, rozemarijn of gerookt paprikapoeder

Bereiding
Schil de aardappels en snij ze in kleine blokjes van 0,5-1 centimeter. Door de verschillende groottes krijgen je verschillende structuren op je bord. Was de aardappels en dep ze droog met een stuk keukenrol. Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan. Bak de aardappels tot ze krokant zijn. Dit duurt zo’n 15-20 minuten. Schep ze iedere paar minuten om, zodat ze gelijkmatig bakken maar ook krokant worden. Leg ze even op een keukenpapier om het overtollige vet te verwijderen. Breng op smaak met zout.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.