Recept: taartjes met ui, erwt en geitenkaas

Het is een altijd een uitdaging: iets lekkers koken met wat je nog in de koelkast hebt. Zeker als die koelkast aan het eind van de week bijna leeg is. Gelukkig heb ik altijd een pakje bladerdeeg in de diepvries liggen. Samen met de gekaramelliseerde ui en het laatste beetje geitenkaas vormt dat een mooi vegetarische voorgerecht of, met een goede salade erbij, een hoofdgerecht. Mijn bieslookplantje kreeg ook nog eens bloemen, dus die konden er goed bij als garnering.

Ingrediënten
6 grote uien
Olijfolie om te bakken
50 gram roomboter
4 plakjes diepvriesbladerdeeg
100 gram doperwtjes
100 gram zachte geitenkaas
2 eetlepels honing

Bereiding
Snij de uien in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de uien op middelhoog vuur tot ze glazig zijn. Voeg na een minuut of 5 de boter toe. Bak de uien tot ze mooi donkerbruin zijn. Dit duurt 20-30 minuten.
Ontdooi 4 plakjes bladerdeeg. Verdeel het uienmengsel over de plakjes en strooi de erwtjes erover. Bak de taartjes 25 minuten in de oven, tot het deeg goudbruin is. Verdeel na 15 minuten bakken de geitenkaas over de taartjes. Verdeel als laatste de honing over de taartjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.