Smaakmakers Standaarduitrusting: Arachne Molema

Als je begint met koken, kook je volgens recepten. Hoe maak je een goede pasta, hoelang moeten aardappels koken en wat moet er allemaal in een tomatensoep? Hoe handig zou het zijn om al die recepten te bundelen? Die bundel komt er nu: de Smaakmakers Standaarduitrusting. Deze maand de standaarduitrusting van Arachne Molema. Die onbewust wel een beetje beïnvloed is door het herfstweer.

#1: Oma’s appeltaart
“Goede appels, lekkere dikke goudreinetten, in de schil. En het geheime ingrediënt is natuurlijk liefde.” Oma’s appeltaart staat bovenaan het lijstje van Arachne. Hoewel, ze durft af te wijken van het familierecept: “Ik vind het ook wel lekker om er nog wat nootjes doorheen te doen. Maar dat zal mijn oma eigenlijk nooit doen.”

#2: Stoofpot
Ondanks dat Arachne vegetariër is, zit een goede stoofpot in het standaarduitrusting. Met vlees, maar ook met appelstroop en goede mosterd. “Mosterd met van die balletjes die lekker knappen. Die combi, daar kan bijna niks mis mee gaan.”

#3: Vegetarische pasta
Verse pasta met een gerookte paprikasaus. Het recept van Arachne: Leeg twee paprika’s, het liefst oranje en rood, in de oven tot ze zwart blakeren. Dan haal je het velletje eraf. Ui en knoflook aanfruiten in de pan, paprika erbij. Rozemarijn, peper, zout en gerookt paprikapoeder erbij. Even blenden, misschien nog wat parmezaan of crème fraîche erbij. Klaar!

Een gedachte over “Smaakmakers Standaarduitrusting: Arachne Molema

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.