#43: Op bezoek bij de eerste Nederlandse theeplantage

Theeplantage Het Zuyderblad in Soerendonck is de eerste theeplantage van Nederland. Linda Cebrian verbouwt haar thee op de familieboerderij, even buiten het dorp. In deze aflevering van Smaakmakers neemt ze je mee naar de plantage, proeven we haar zwarte thee en vertelt ze hoe thee wordt gemaakt.

Luister Smaakmakers in je favoriete podcast-app

En dus heeft Linda inmiddels haar eigen theeplantage. Op 1 hectare van het bedrijf staan de theeplanten, nu nog te wachten op de eerste pluk. Want eind mei, als ik deze podcast opneem, is het nog veel te koud voor die eerste pluk. Maar als die pluk komt, is Linda er klaar voor. Haar machines zijn gereed om de thee verwerken. En wil je weten waar deze machine voor is? Dat hoor je in de podcast.

Linda groeide op op de boerderij van haar ouders. Ze is enig kind en daardoor wist ze al snel dat ooit de vraag zou komen of zij het bedrijf wilde overnemen. Toen die vraag 10 jaar geleden kwam, wilde ze dat eerst onderzoeken. Een illustrator die boerin wordt ligt namelijk niet direct in de lijn der verwachtingen. Toch werd ze dat wel, want tijdens de reizen die Linda en haar man maakten, werd zij enthousiast over thee.

Deze machine is cruciaal in het maakproces van thee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.