#58: Op bezoek bij Robèrt van Beckhoven

In de nieuwe aflevering van Smaakmakers ga ik op bezoek bij Robèrt van Beckhoven. Natuurlijk bekend van Heel Holland Bakt, maar boven alles bakker. Meesterbakker én meesterpatissier. Vanuit zijn bakkerij in Oisterwijk verkoopt hij brood, banket en andere heerlijkheden.

Op een stormachtige donderdag in februari mocht ik langskomen in de bakkerij van Robèrt van Beckhoven. Daar bakt hij elke dag het lekkerste brood en de mooiste taarten. Het leuke is, dat kun je allemaal bekijken. Robèrt: “Je komt hier binnen en dan ruik je de bakkerij. Daarna kun je kijken hoe we alles maken en dat kun je dan weer kopen in de winkel.”

Ik kreeg een rondleiding door de bakkerij, proefde van al het heerlijks dat daar gemaakt wordt en luisterde naar de verhalen. Over desembrood en waarom er in deze bakkerij nooit ’s nachts gewerkt wordt. Over verdwenen streekrecepten en natuurlijk ook even over Heel Holland Bakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.