Heel Holland Bakt begint weer. Hoe is het met de oud-winnaars?

Komende zondag begint het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt. Dat betekent weer elke zondagavond genieten van Janny, Robèrt, André en de bakkers. Maar hoe is het nu met de oud-winnaars van Heel Holland Bakt? In Smaakmakers vertelden Hans Spitsbaard (seizoen 5) en Rutger van den Broek (seizoen 1) hun verhaal.

Luister het gesprek met Rutger:
Spotify
iTunes
Web

Zegert en Rutger

Rutger van den Broek won in 2013 het eerste seizoen van Heel Holland Bakt. Hij ging met weinig verwachtingen de opnames in: “Het was Omroep Max op een grasveldje, het was alles behalve glitter and glamour.”
Rutger won dat seizoen en sindsdien timmert hij hard aan de weg. Alleen dit jaar al schreef hij drie bakboeken: Masterclass Cakes, Het Makkelijke Bakboek en ’t Verrukkelijke Kinderbakboek. Ook zijn eerdere boeken lopen als een trein: de Bakbijbel is inmiddels aan de 15e druk toe!
Dat had hij natuurlijk niet kunnen dromen toen hij zich in 2013 opgaf voor de Nederlandse versie van The Great British Bake Off: “Als jij mij van tevoren had verteld wat het mij allemaal zou brengen, dan had ik je uitgelachen denk ik.”

Luister het gesprek met Hans:
Spotify
iTunes
Web

Zegert en Hans

De oma van Hans Spitsbaard veroverde in 2017 de harten van de kijkers van Heel Holland Bakt. De twee hadden een bijzondere band en die is er in 2018 nog steeds: “We zijn erg zuinig op elkaar en erg aan elkaar gehecht”.
Verder is het leven van Hans volledig veranderd. Hij stopte met zijn opleiding en stortte zich volledig op het bakvak. Dit jaar verscheen de Taartenbijbel en hij is druk bezig met het opzetten van zijn eigen chocolade-atelier. Iets waar hij in 2018 al over nadacht. “Het liefst wil ik mijn eigen chocolaterie hebben en ik ben stiekem al wel bezig om daar plannen voor te maken.”

Benieuwd wie er dit jaar meesterbakker wordt? Kijken dan, naar Heel Holland Bakt, zondagavond om 21.35 uur op NPO 1.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.