#23: Un déjeuner avec Karin Luiten

De Franse keuken staat bekend om klassieke gerechten als Paté de Campagne, Steak Bearnaise, Boeuf Bourguignon. Maar diezelfde Franse keuken staat ook vaak bekend als een moeilijke keuken. Laat het maar aan Karin Luiten over om dat beeld te veranderen. In de laatste Smaakmakers van 2019 vertelt ze waarom haar nieuwste boek “De Makkelijke Franse Keuken” heet.

Luister het gesprek met Karin

Luister Smaakmakers ook in je favoriete podcast-app

“Dat zie ik toch wel als mijn taak in dit aardse bestaan,” aldus Luiten in de podcast, “Dat ik mensen bij de hand neem en ze gewoon uitleg dat het niet zo moeilijk is.” Dus als je denkt dat je een jarenlange opleiding nodig hebt om de Franse keuken te beheersen, dan heb je het fout. “Wij hoeven thuis natuurlijk niet te koken als een sterrenchef, dat is helemaal niet de bedoeling.”

Daarom staan er dus eenvoudige, maar wel heel smaakvolle recepten in “De Makkelijke Franse Keuken”. Een boek dat anders is dan we van Karin Luiten gewend zijn. Geen ‘pakjes en zakjes’ en geen tekeningetjes. Dat is ook wel een keer leuk: “In elk boek probeer je wat anders te doen. Ik ben nog steeds dol op pakjes en zakjes en die zullen zeker nog een keer in een andere vorm terugkomen. Maar ik had dit boek even nodig, als een feestelijk uitstapje voor mijzelf.”

Geen restaurantgerechten dus in “De Makkelijke Franse Keuken”. Die restaurantgerechten zal Karin Luiten ook niet snel bereiden: “Thuis koken is zo anders dan in een restaurant. In een restaurant heb je een tafel van vier en die willen alle vier tegelijkertijd iets anders eten. Ik zou echt door de mand vallen als je mij in een restaurantkeuken zet.”

Bestel De makkelijke Franse keuken op Bol.com of via je lokale boekhandel.

Een gedachte over “#23: Un déjeuner avec Karin Luiten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.