Smaakmakers in 2019

2019 was een mooi Smaakmakersjaar. Ik had goede gesprekken, ging naar de Horecava om voedseltrends te spotten en maakte twee ‘bijkletspodcasts’, met Danny Jansen en Francesca van Berk. Wat was het weer leuk!

Van bomen over bonen, via ijs maken en Heel Holland Bakt naar een Franse lunch: de onderwerpen gingen alle kanten op. Toch stond één ding centraal: de liefde voor eten. Misschien beschreef Laura de Grave het nog wel het best, toen ze vertelde over haar tocht naar de oesterbanken.

“Ik was aan het varen op de Waddenzee. Op een gegeven moment zegt de visser tegen mij: “Zie je die zwarte streep daar? Dat is een oesterbank.” Tien minuten later botsen we met de boot tegen de bank aan. Hij gooit een kratje ondersteboven op die oesterbank, gaat erop zitten en als een soort danser plukt hij die oesters rechtstreeks van het wad.”

Smaakmakers 2019.jpg

En jullie luisterden. Vaak. 11.000 keer maar liefst! Dat vind ik zo bijzonder. 11.000 keer dacht iemand: “Leuk, ik ga vandaag Smaakmakers luisteren.” Dank je wel daarvoor!

In 2020 ga ik verder waar ik gebleven ben. En misschien nog wel iets meer doen. Want hoe leuk zou het zijn als Smaakmakers niet 1, maar 2 keer per maand zou uitkomen? Dat zou ik heel graag willen, dus wellicht komt dat er komend jaar van.

Waarschijnlijk komt er dit jaar óók een kleine pauze, want in februari word ik voor de tweede keer vader. Maar hoe dan ook, Smaakmakers gaat verder. Want er zijn nog zoveel gesprekken te voeren, zoveel podcasts te maken. Ik heb er zin! Tot in het nieuwe jaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.