#46: Op zoek naar lokale producten op Vlieland (deel 2)

Hoe kun je lokaal voedsel produceren op een eiland waar het overgrote deel van het eten wordt ingevoerd? Die vraag probeer ik te beantwoorden in twee afleveringen van Smaakmakers.

Luister Smaakmakers in je favoriete podcast-app

Begin jullie was ik een weekend op Vlieland voor De Blik Vooruit. Dit kleine evenement werd georganiseerd door de organisatie achter het jaarlijkse festival Into the Great Wide Open. De Blik Vooruit stond helemaal in het teken van lokaal eten. Joris Lohman dacht met de bezoekers na over de vraag hoe we ons voedselsysteem in de toekomst duurzaam kunnen houden en lokale producenten vertelden hoe zij hun steentje bijdragen aan deze voedseltransitie.

Ik mocht ook mee en in deze tweede aflevering bezoek ik twee lokale producenten op het eiland. Bojan Bajic is brouwer bij Brouwerij Fortuna Vlieland. Met het eigen Vlielandse water en lokale kruiden brouwt hij speciaalbier. Marijke Osinga-Groenhuis is bezig het opzetten van haar eigen koffiebranderij Het Baken. Zowel Bojan als Marijke proberen zoveel mogelijk met lokale producten te werken. Maar de vraag blijft in hoeverre dat kan op Vlieland. 

Deze podcast maakte ik in samenwerking met Into the Great Wide Open en De Blik Vooruit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.