#50: Borrelen met Susan Aretz, deel 2

In aflevering 40 van Smaakmakers had ik een hyperenthousiaste Susan Aretz aan de lijn. Ze lanceerde die dag de crowdfunding van haar eigen gin. Dat gesprek was snel achterhaald, want de crowdfunding was geslaagd voordat de aflevering online kwam. Daarom is het nu tijd om eens bij te praten over het bijzondere jaar van Susan. Het jaar waarin ze haar boek Wereldwijd Borreltijd, gin en borrelbox lanceerde. Genoeg te bespreken dus!

Luister Smaakmakers in je favoriete podcast-app

Susan had al heel lang de wens om een eigen gin te maken. “Ik werd in contact gebracht met een destilleerder in Schiedam en die had daar wel vertrouwen in. Maar ik had wel een startkapitaal nodig.” Dat startkapitaal werd binnen no-time bij elkaar gebracht, met dank aan een zeer succesvolle crowdfunding. “Op 2 april, om 7 uur ’s ochtends zette ik de crowdfunding open. Eind van de ochtend was het bedrag binnen. Eerste Paasdag heb ik toen mijn webman uit de zijn vakantie gebeld om hem dicht te gooien, want het werd een beetje gênant.”

Het geld is goed besteed, want er komt veel kijken bij de productie van een gin. “De smaakcombinatie zat al in mijn hoofd. Alleen moest ik dat nu een Research and Developmentteam vertellen wat ik in mijn hoofd had. Dat moet je soms wel 30 keer maken voordat het goed is. Wij waren in gelukkig in drie keer al rond.”

In de zomer kwam Susans nieuwe boek Wereldwijd Borreltijd uit. Een boek over borrelen en samen zijn, geschreven in een tijd waarin dat juist niet kon. Heeft dat het boek beïnvloed? Susan: “Zeker. De bedoeling voor dit boek was op reis gaan. We hadden tickets voor onder andere New York en Londen om inspiratie op te doen voor Wereldwijd Borreltijd. Maar dan komt juist die creativiteit naar boven. Ik ging in gesprek over borrelen met vrienden in het buitenland. Het bleek dat je vanuit je keuken ook culinair kunt reizen. Dus ik ben buitenlandse gerechten gaan ‘verborrelen’.

Bestel Wereldwijd Borreltijd op Bol.com, via Susan of je lokale boekhandel.

Een gedachte over “#50: Borrelen met Susan Aretz, deel 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.