De 5 leukste Engelstalige foodpodcasts

Heb jij nog leuke podcasttips voor me?” Die vraag komt regelmatig voorbij op Instagram of Twitter. Woensdag maakte ik daarom al een lijstje met de 5 leukste Nederlandse foodpodcasts. Vandaag een aanvulling op die lijst: de 5 leukste Engelstalige foodpodcast. Handig voor als je door al die podcastbomen het bos niet meer ziet.

Disclaimer: in dit artikel deel ik een stuk van Bon Appétit hoofdredacteur Adam Rapoport. Inmiddels is Rapoport teruggetreden nadat is gebleken dat het tijdschrift en moederconcern Condé Nast zwarte medewerkers systematisch minder betaalt dan witte medewerkers.

1: The Racist Sandwich
Als je de komende tijd maar één podcast uit dit lijstje luistert, laat het dan deze zijn. The Racist Sandwich laat je in elke aflevering horen dat eten ook politiek geladen is. Ongelijkheid en racisme komen ook voor in de wereld van eten en drinken. Food has always been political schreef het Amerikaanse tijdschrift Bon Appétit deze week. Daarom is deze podcast zo goed. Het laat je een wereld horen die vaak onderbelicht blijft, het zet restaurants in de schijnwerpers die daar normaal gesproken niet staan. Allemaal vanuit een Amerikaans perspectief natuurlijk, maar met genoeg inzichten die jij en ik ook kunnen toepassen.

Wil je in Nederland op zoek naar de restaurants buiten de mainstream, dan is Mooncake een mooi startpunt. Luister ook mijn gesprek met haar.

2: Bon Appétit Foodpodcast
Het Amerikaanse tijdschrift Bon Appétit is allang niet meer alleen een tijdschrift. Ze hebben een te gek Youtube-kanaal en ook hun podcast is absoluut de moeite waard. Hoofdredacteur Adam Rappaport praat in elke aflevering met één of meerdere redacteuren over de stukken die zij die maand geschreven hebben. Zo leer je altijd weer iets nieuws, zeker omdat Bon Appétit vaak heel diep in de materie duikt.

3: The Food Programme
The Food Programme van de Britse BBC bestaat al sinds 1979 en wordt nog steeds elke zondagmiddag uitgezonden. Gelukkig voor ons is er ook een podcast beschikbaar. De afleveringen van The Food Programme gaan alle kanten op. De ene keer laat een verslaggever zich een perfect dieet aanmeten, de volgende keer staat de jubilerende Jamie Oliver centraal en daarna gaat het over de vraag of we nog wel wild moeten eten.

4: Home Cooking
Een kortlopende serie, maar wel heel leuk. Kookboekenschrijfster en Netflix-ster Samin Noosrat praat met podcastmaker Hrishikesh Hirway over koken tijdens coronatijd. Dat doen ze zo lekker dat je na elke aflevering gelijk de keuken in wilt.

5: Table Manners with Jessie Ware
Zangeres Jessie Ware is dan wel de naamgever van deze podcast, haar moeder Lennie is de echte ster. De twee bakkeleien op een vriendelijke manier over eten, waarbij Lennie nooit een blad voor de mond neemt. De intermezzo’s van moeder en dochter zijn zo leuk dat de gasten bijna bijzaak worden. Bijna dan, want met klinkende namen als Yotam Ottolenghi, Ed Sheeran en Jamie Oliver is er genoeg leuks te horen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.