#32: Koken in je achtertuin met The Holy Kauw Company

Deze zomer vieren we vakantie in de achtertuin. Bijna de helft van alle Nederlanders gaat niet op zomervakantie. Gelukkig kun je dat echte vakantiegevoel ook thuis creëren. Bijvoorbeeld door lekker buiten te koken. Met ‘Backyard Cooking’ van The Holy Kauw Company zit je nooit om inspiratie verlegen. Het is het ideale boek voor je thuisvakantie tijdens de coronacrisis.

Luister het hele gesprek met Arno en Mireille:

Luister Smaakmakers ook in je favoriete podcast-app

‘Backyard Cooking’ is een direct gevolg van de coronacrisis. Eigenlijk zouden Arno en Mireille in maart ‘Roadtrip Cooking’ uitbrengen, een boek vol kookinspiratie voor onderweg. Arno vertelt waar de verandering vandaan komt: “We wilden nog wat aanpassen aan het boek. Gelukkig maar, anders was hij voor de coronacrisis uitgekomen. Dan hadden we het denk ik lastig gehad. En toen kwam de uitgever zelfs nog met het idee voor ‘Backyard Cooking. Dat was eigenlijk wel een gouden idee’

De recepten in ‘Backyard Cooking’ zijn lekker, maar eenvoudig. Daarin schuilt ook het geheim van buiten koken, aldus Mireille: “Met weinig middelen buiten koken. Je kunt het zelfs aan een watertje doen.” Arno vult aan: “Je hebt vaak geen mixer bij de hand. Wij hebben een variant op hummus bedacht die je maakt in een blikje grof hakt en op smaak maakt.”

The Holy Kauw Company doet nog veel meer dan alleen boeken schrijven. Catering is een belangrijke inkomstenbron voor Arno en Mireille. Maar in maart valt ook ben hen al het werk weg. Arno: “We stonden letterlijk op een caterpartij toen het al begon rond te zingen in de zaal: “Er komt zo een persconferentie.” Mireille: “De dag erna hadden we een grote bruiloft en die ging van 120 naar 20 man. Niemand durfde nog te komen.”

Gelukkig is er daardoor meer tijd voor buiten koken. Iets wat Arno en Mireille heel graag doen. Daarbij gaan ze niet altijd voor de makkelijke recepten. Arno: “Wij hebben ons laatste tijd gefixeerd op pizza bakken. We stortten ons op het beste deeg, meer zout, minder zout, gist, kort rijzen, waar doen we het vuur in oven, waar doen we steen. We hebben het nog niet te pakken.” Mireille: “Maar wel bijna hoor.”

Bestel Backyard Cooking op Bol.com of via je lokale boekhandel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.