70: Ontdek het Java van Maureen Tan

Als kookboeken maken een wedstrijd zou zijn, dan was Maureen Tan de winnares van 2022. Haar boek Java won een zilveren kookboek bij de ene verkiezing en de juryprijs voor kookboek van het jaar bij de anderen. Dat verdient een eigen podcast aflevering. Nog eentje, want eerder sprak ik haar al over De Bijbel van de Indonesische Keuken.

Luister Smaakmakers in je favoriete podcast-app

Java is het eiland van de ouders van Maureen Tan. Ze vertelt in Smaakmakers over haar eerste bezoek aan Java: “Er valt zo’n deken van warmte over je heen en het ruikt meteen anders. In de stad is het megadruk met fietstaxi’s, alles door elkaar. Ik dacht: ‘Wat is dit?’ Maar dan kom je bij familie en dan ben je gewoon in het ouderlijk huis van je vader. Drie vrouwen die ontzettend veel op hem leken, heel bijzonder.”

Nu heeft ze Java gevangen in een boek, een combinatie van een familiegeschiedenis en een kookboek. Maureen: “Ik vind dat de Indonesische keuken doorgegeven moet worden. De Indische generatie die raakt de familierecepten kwijt. De recepten werden nooit gedocumenteerd. De afgelopen zomer bezocht ik veel Pasar Malams en daar hoorde ik steeds dat mensen hun familierecepten niet meer hadden. Daarom is belangrijk dat er nog meer Indonesische kookboeken verschijnen.”

Dompel je onder in de keuken van Indonesië en leer alles over de Javaanse Adat, het belang van Boemboe Bakken en waarom je bij je Indonesische restaurant eens iets anders moet bestellen dan de rijsttafel

💰 Steun Smaakmakers via www.petjeaf.com/smaakmakerspodcast en luister de exclusieve bonuspodcast met Maureen Tan.

📖 Bestel Java van Maureen Tan op Bol.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.